Karakteristike proizvoda

O PVC-u:

PVC je skraćenica od polivinil-hlorid i predstavlja proizvod petrohemijske industrije, pripada tipu polimera proizvedenih iz petroleuma ili prirodnog gasa i soli.

Prilikom kupovine PVC stolarije jedno osnovno pitanje je koju vrstu profila odabrati – sa tri, četiri, pet ili više komora. Danas 3 i 4-komorni profili su ređe u ponudi nego ranijih godina i uglavnom se nude profili sa 5 i više komora. U suštini, pitanje odluke za koji se profil odlučiti, tiče se odnosa cene i dobiti tj. šta dobijate ukoliko kupite profil sa više komora. Broj komora predstavlja broj šupljina u profilu i njegovim povećavanjem, povećava se i dimenzija profila.

PVC prozori:

Zbog odličnih izolatorskih sposobnosti PVC je izuzetno zahvalan materijal za izradu stolarije. Kupovinom PVC prozora i vrata dobićete zaštitu od buke, kiše, hladnoće, toplote. Trajnost stolarije u proseku iznosi od 60 do 100 godina. Zbog svih ovih karakteristika PVC se izdvaja kao daleko najbolje rešenje. PVC stolarija ne traži nikakva dodatna ulaganja i održavanje, u potpunosti je ekološki materijal, ne zagađuje okolinu i reciklira se, to je materijal koji je dosta otporan na sve vrste hemikalija i gasova koji se mogu naći u vazduhu naročito u gradskim sredinama...

ALU:

Postoji razlika u mehaničkim svojstvima u odnosu na PVC. Kao metal, aluminijum dobro provodi toplotu što ga čini lošim izolatorom. Upotrebom profila sa prekinutim toplotnim mostom poboljšavaju mu se karakteristike ali nedovoljno u odnosu na PVC prozore jer se i pored toga delovi prozora spajaju mehanički dok PVC profile spajamo varenjem elemenata i time dobijamo prozor koji je jedna nepropusna celina. Pored temperature, aluminijumska stolarija osetljiva je i na prisustvo soli u vazduhu koje dovodi do izbijanja soli po površini aluminijuma. Mehanička oštećenja mogu trajno deformisati aluminijumski profil ili oštetiti zaštitu od korozije, koja može dovesti do daljeg propadanja i oštećenja prozora. Zato se ALU profili podvrgavaju elektrohemijskim procesima eloksaže i plastifikacije i na taj način postaju trajno zaštićeni od uticaja atmosferalija.

Staklo:

Staklo zauzima najveći deo površine prozora i zato spada u dosta važnu komponentu prozora. Staklo treba da ispuni zahteve eksploatacije, potrebnu termičku izolaciju, maksimalnu propusnost sunčeve svetlosti. U našoj ponudi imamo: Takozvano flot-staklo 4 + 12 + 4 (4 + 15 + 4) gde su četvorke debljine stakala a 12 (15) je lajsna koja se nalazi između njih.

U ponudi imamo:

 • Niskoemisiono (LOW E) ispunjeno argonom
 • Stopsol (staklo providno sa jedne strane)
 • Peskirano (neprovidno)
 • Griz (neprovidno).

Važan pokazatelj kvaliteta stakla je koeficijent toplotne izdržljivosti i on se kreće od 2,5 W/K/m² za redovna, 1,1 W/K/m² za niskoemisiono, pa do ispod 1 W/K/m² za višeslojna stakla.

Okovi:

Kvalitetni okovi su neophodni za funkcionisanje prozora. Okovi moraju zadovoljiti sledeće:

 • otvaranje na više načina – kip i klasično
 • lako upravljanje prozorima i vratima
 • otpornost na atmosferske uticaje
 • dobro dihtovanje krila prozora i vrata.

Komarnici:

Izrada komarnika u Vašem domu ponekad je neophodna kako bi Vam omogućili jednostavnu i praktičnu zaštitu od insekata. Izrađujemo sledeće vrste komarnika:

 • fiksni
 • rolo (koji se jednostavnim pokretom, poput roletne spusta po potrebi)
 • klizni komarnici (za balkonske prozore i vrata)
 • komarnik vrata (za terasna ili ulazna vrata).

Roletne:

Proizvod koji upotpunjuje Vaše prozore i vrata. Predstavljaju dodatnu zaštitu od hladnoće, vetra, sunca, kiše, snega…kao i zaštitu samog prozora. Izrađene od PVC-a u kombinaciji sa aluminijumom predstavljaju konstrukciju sa kojom je lako rukovati.

Diht-gume:

Na petokomornim profilima nalaze se na tri mesta. Izrađuju se od trajnih i elastičnih materijala. Tu su da nas zaštite od vlage, prašine, buke, hladnoće, vetra…

Ojačanje:

Ojačanje služi da pruži određenu čvrstinu prozoru. Nalazi se u najvećoj središnjoj komori. Oblikom pruža stabilnost čitavom profilu.

ALU STOLARIJA  

PVC STOLARIJA  

PVC I ALU STOLARIJA

Izrada ALU i PVC stolarije po meri u željenim formama i bojama.

Koristeći savremenu tehnologiju, WIN-ING d.o.o. se bavi izradom, transportom i ugradnjom PVC i ALU stolarije po naručenim dimenzijama i u željenim formama i bojama. WIN-ING nastoji za svoje kupce da bude pouzdan partner koji nudi visok kvalitet.

Kako bi Vaš poslovni objekat, stambena zgrada ili porodična kuća zadovoljili visoke tržišne kriterijume, u smislu kvaliteta i estetike, potrebno je odabrati proverenog partnera u svim etapama izgradnje.

WIN-ING d.o.o. raspolaže stručnim osobljem koje je u stanju da izađe u susret svim potrebama savremene građevine. Za sve dodatne informacije, naš tim Vam stoji na raspolaganju.

Računarski program za PVC i ALU stolariju

NAŠI PARTNERI

www.profine-group.rs

www.stublina.com

www.wurth.co.rs

www.alumiltechnic.com

www.pantelos.gr

www.mitrilgm.com

www.daibau.rs

KONTAKT

Rumenačka 15, 21410 Futog – Novi Sad
021 / 897-207, 065 / 555-49-01
win-ing@mts.rs